Erkekler Konuşmaktan Korkuyor

18:12

Erkekler çoğu zaman konuşmaktan ve tartışmaktan kaçınır,sessiz kalmayı tercih ederler...erkek, yabancı ve tehlikeli bir alana yaklaştığını sezdiğinde avcı misali sessiz ve sabırlı olmaya çalışıyor.fakat her ne kadar öyle gözükmese de, onlarında içlerinde duygusal çatışmaların eksik olmadığı muzazzam bir dünyanın gizli olduğunu unutmamak gerekiyor sanırım...

Belkide suskunluğun nedeni incinme duyguları...20-30yaş grubundaki erkekler duygularından daha az bahsediyorlar...

birçok erkek kadınların kendilerini sürekli eleştirdiğini düşündüğü için onlara açıkdıkları takdirde kadınların kendılerıyle dalga geçmesinden korkuyorlar.

onları yargılayacğız diye bize iç dünyalarını açmamayı yegliyorlar...

erkekler bazı durumları biz kadınlara göre çok daha kolay kabulleniyorlar.ayrılıklar mesela onlar ıcın kabullenilmesi gereken bir gerçek.eğer ilişki bitmişse ayrılmak gerekiyorsa yapacak bir şey yoktur.ama bu onların üzülmediği anlamına gelmıyor.üzüntülerini dışa vurmayı,duygularını dışa aktarmamayı tercih ediyorlar.böyle durumlarda mantıklarını ortaya cıkarıyorlar.

erkekler çoğu zaman biz kadınları anlamamanın zorlugundan dert yanarlar,halbuki erkekleri anlamak o kadar zordur ki!

hayatımızdaki her erkek babamızdan tutun kankalara sevgililere kadar hiçbiri iç dünyalarını ardına kadar açmayı tercih etmezler...

akıllarından geçenlerle yaptıkları açıklamalar birbirinden farklıdır.

ruh hallerini kadınlardan gizlerler...vede başarılı olurlar...

suskunluk dönemindeki erkeği yeni sorularla bunaltmak ters tepki veriyor. mesela;

-senin neyin var?
-bir şeye canın mı sıkıldı?

gibi sorulardan kaçınmak gerekiyor...

erkeğin surat asması, bazen onun kendini ifade etmek için başvurduğu son yoldur.bağırıp ağlamaktan kaçınırlar çoğu şiddete başvurmaz.bu durumda ellerınde kalan son sılah da surat asmak oluyor.

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Flickr Images

Bumerang - Yazarkafe